Naturel Çilekte Rekolte Düşüklüğü

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, havaların mevsim normallerin altında seyretmesinin natürel çilek üreticilerini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada tüm meyvelerde olduğu gibi natürel çileğin de hava şartlarından etkilenerek rekolte düşüklüğü yaşadığını açıkladı.

Bu yıl havaların "dengesiz gittiğini" ifade eden ve bu nedenle çilek rekoltesinde yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş yaşandığını belirten Şenol, şöyle konuştu:
''Çilek yetiştiricilerimiz, özellikle natürel üretim yapan çiftçilerimiz, ocak, şubat ve mart aylarında havaların mevsim normallerine göre gitmemesi nedeniyle rekoltede büyük düşüşler yaşamıştı. Bu nedenle özellikle son iki ayda da hava şartlarının olumsuz gitmesi nedeniyle bölgemizde çilek üretiminde yüzde 50'lere varan bir rekolte düşüklüğü gözlenmiştir.''
Natürel çilek üretimi yapan çiftçi Hasan Tanrıkulu, hava şartları nedeniyle çilek üreticilerinin bu yıl mağdur olduklarını belirtti.

Geçen yıl tarlasından yaklaşık 8 ton çilek hasat ettiğini kaydeden Tarıkulu, ürününün bu yıl ise 3-4 ton seviyesine düştüğünü ifade etti.

Kaynak: AA