Muğla'daki Şehit Yakınları ve Gaziler Çanakkale'ye Götürüldü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakınları ve gazilerden oluşan 45 kişiyi Çanakkale'ye götürdü.

Geziye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür Yardımcısı Akın Sönmez, Şehit Yakınları ve Gaziler Birim Sorumlusu Nebi Aydoğdu, Muğla Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, Fethiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Şahin ile Muğla ve ilçelerinden 45 şehit yakını ve gazi katıldı.

Geziden dönen Akkuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelibolu yarımadasında Eceabat ilçesinde konaklayan katılımcıların, Gelibolu yarımadasındaki tarihi milli parkta Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı yerleri rehber eşliğine ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.

Aziz şehitlerin vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna yaptıkları görev sonucu şanlı bir tarih yazdıklarını belirten Akkuzu, şöyle konuştu:
"Şehit ailelerimiz, vatanımız için en değerli varlıklarını, canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin bizlere emanetidir. Onlar için ne yapsak azdır. Muğla'dan Çanakkale'ye gerçekleştirdiğimiz ziyaret, şehit ailelerimizin kaynaşması ve dayanışması açısından, devletimizin yanlarında olduğunu hissetmeleri açısından çok faydalı oldu. Şehit yakınlarının hepsinden üst seviyede memnun olduklarına dair geri bildirim aldık. Gelecek zamanlarda şehit yakınları ve gazilerimize yönelik etkinliklerimiz devam edecek."
Ziyarete katılan Muğla Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş ise Çanakkale gezisinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.
Akkuş, "Evlatları, vatan için şehit olmuş aileler olarak devletimizin bize sahip çıkmasından, yanımızda olmasından çok mutluyuz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüzün ve diğer çalışanların bizleri memnun edebilmek için gösterdikleri çabalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA