Küre’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Küre’de Peygamber Efendimizin Dünyaya Teşriflerinin 1443. yıl dönümü Kutlandı
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1443. Yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kastamonu'nun Küre ilçesinde de kutlandı.

Küre’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı
İlçe Müftülüğü, bu yılın konusunu "Din Ve Samimiyet" olarak belirledi. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde konu üzerinde durulacak. Küre’de Kutlu Doğum Haftası Programlarının açılışını program sunumunu Enes Karadeniz yaptı. Küre İlçe Müftüsü Ali Çebi konuşmasında Kutlu Doğum Haftası, 1989 yılında başlatılan ve miladi takvime göre 14-20 Nisan tarihleri sabitlenerek Hz. Muhammed'in doğum gününün kutlandığı ifade etti.

Çebi, "Her yıl farklı gündemle Hz Peygamberin anlatılması amaçlanıyor. Hz. Peygamber Ve Samimiyeti konulu temayı bu yılda seçmiş ve her yıl olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlit geleneğini canlandırmayı ve dinin tefekkürü cami dışında taşırmayı amaçlamıştır. Bugün insanların en üstünü ve en mükemmeli olan Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumunun 1443. yılını idrak ediyoruz. Siz Bugün 'Ben Beni Görmeden Bana İman Eden Kardeşlerimi Özlüyorum’ buyuran sevgililer sevgilisi Muhammed Mustafa’ya misafirsiniz’’dedi.

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı günün anlamın ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasından sonra organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Akabinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin konferans verdi. Din görevlileri arasında Ezberleme ve Hadis Yazma Yarışmasında birinci olan Ersizlerdere Köyü İmam Hatibi Ramazan Açıkel’e birincilik plaketini Küre Kaymakamı Şahin Kazancı verdi. Mesleki Genel Kültür Yarışması'nda birinci olan Cevahir Aslan’a ödülünü Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı verdi.

Program Beytullah Bayrak’ın ilahileri ve tiyatro grubunun gösterimi ile son buldu.
Kaynak: İHA