Kırklareli'de Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Düzenlendi

Kırklareli İl Milli Eğitim Genel Müdürlüğü'nce 'Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı' düzenlendi.

Kırklareli'de Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Düzenlendi

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Çalışma Ve İş Bulma Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, Kırklareli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Feryan Dinç, kamu kurumları temsilcileri ve birçok özel kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 'Hayat Boyu Öğrenme', 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' ve 'Kırklareli Öğrenme Şenliği' konuları değerlendirildi.

Kırklareli'nin eğitim konusunda diğer şehirlerden daha yüksek bir seviyede bulunduğuna dikkat çeken Vali Yaman "İlimiz üniversitelere öğrenci yerleştirme sıralamasında birinci sırada. Ancak eğitimden duyulan memnuniyetle alakalı anketlere baktığımızda ellinci sıralarda olduğumuzu görüyoruz. Bunun en temel sebebi halkın katılımsızlığı. Biz Valilik olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız, aynı özveriyi diğer kurumlardan da bekliyorum" dedi.

Toplantı, katılımcıların ''Kırklareli Öğrenme Şenliği' etkinlikleri kapsamında yapılabilecek faaliyetler konusunda fikirlerini sunmalarıyla sona erdi.
Kaynak: İHA