Kılıçdaroğlu'na 'bozkurt işareti' tepkisi

Yerel seçimler öncesi bozkurt işareti yaparak olay yaratan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler sürüyor...

Kılıçdaroğlu'na 'bozkurt işareti' tepkisi
CHP'nin 81 il başkanı geçen hafta grup toplantısı öncesinde yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek ziyaretine geldi. Ancak destek ziyaretinde seçime yönelik eleştiriler damga vurdu.

BOZKURT İŞARETİ OLAY OLDU
Bingöl eski İl Başkan Yardımcısı Sema Kaygalak, Ankara'da MHP kökenli Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesini ve Kılıçdaroğlu'nun bozkurt işareti yapmasını eleştirerek 'Bunları gören Güneydoğu'da bize oy verir mi, vermedi' dedi.

KILIÇDAROĞLU RAPOR İSTEDİ
Sema Kaygalak, partinin cemaata yakın bir görüntü vermesinin de CHP üzerinde olumsuz etki yaptığını söyledi. Kaygalak'ın bu sözleri üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili il başkanlarıyla kapsamlı bir toplantı yapacaklarını hatırlatarak konuşmaları kesti. Kılıçdaroğlu, seçimlerde yüzde 33 civarında bir oy beklediğini ancak bekledikleri sonucu alamadıklarını belirterek il başkanlarından sonuçlarla ilgili birer rapor hazırlamalarını istedi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı sonrası il başkanları ile yaptığı toplantıya il başkanı olmayan bir ismin katılması parti içinde tartışma çıkardı. Sema Kaygalak'ın kendisini Bingöl İl Temsilcisi olarak tanıttığı ardından Kaygalak'ın Bingöl'deki il yönetiminde temsiliyet yetkisinin olmadığı eski il başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı.