Kavak'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

İzmit ilçesinde çevreye kötü koku yayıldığı şikayeti üzerine belediye ekiplerince temizlenen evden bir kamyon atık çıkarıldı.

ak Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik "Kutlu Doğum" konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Abdullah Karaca'nın açış konuşmasıyla başladı.

Karaca, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmak isteyen Müslümanlar için Hazreti Peygamberin en iyi örnek olduğunu ifade etti.

Bu dünyada herkesin kendi yolunu seçeceğini aktaran Karaca, şunları kaydetti:
"Yanlış da bellidir, doğru da bellidir. İnsana verilen bütün nimetler kulluk görevimizi yerine getirmek içindir. İslam dini insanlığa yüksek insani ve ahlaki erdemleri öğretmek için gelmiştir. Dinin özünde samimiyet, içtenlikle saf bir inanç ve hayat vardır. İçten bir inançta nifak halisane yapılmayan bir ibadet ve davranışta riga ve kibirlilik vardır. Sevgili Peygamberimiz 'ihlasla yapılan az ibadetin samimiyetinde leke bulunan çok ibadetten hayırlı olduğunu' bildirmiştir."
Konferansa, Kaymakam Mevlüt Şekerci'nin eşi Aliye Şekerci, kamu görevlilerinin eşleri, kadın din görevlileri, Kur'an Kursu öğrencileri ile yaklaşık 300 davetli katıldı.

Kaynak: AA