Karamanlı Barajı'nda Toplu Balık Ölümleri

Karamanlı ilçesindeki sulama barajında toplu balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı.

Baraj göleti etrafında kıyıya binlerce telef olmuş balık vurduğu ihbarını alan Karamanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, durumu Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bildirdi.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, balık ölümlerinin ardından barajda inceleme başlatıldığını kaydetti.

Ölen balıkların tamamının "Çin sazanı" diye bilinen balık türü olduğunu belirten Gündüz, barajdaki alabalık çiftliğindeki balıklar ve barajda yaşayan diğer balık türlerinde ise ölüme rastlanılmadığına işaret etti.
Gündüz, şöyle konuştu:
"Ölümler daha çok barajı besleyen çaydaki balıklarda ve Çin sazanında görülmekte. Bu nedenle barajı besleyen su kaynaklarına, özellikle Dereköy istikametinden gelen çaya herhangi bir zehirli atık ya da kimyasal karışmış olabileceğini düşünüyoruz. Sudan numuneler alarak analiz yapılmak üzere gönderdik. Bir hafta gibi bir sürede sonuçlar elimize ulaşacak. O zamana kadar vatandaşımızdan isteğimiz, zehirlenme riskine karşı barajda balık avlamamaları ve kendilerinin de suyla temasta bulunmamalarıdır."
Kaynak: AA