Gümüşhanespor-turgutluspor Maçının Ardından

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Gümüşhanespor-Turgutluspor arasında oynanan karşılaşma sonrası yaşanan arbedede yere düşen ve hareketsiz kalan Gümüşhanespor teknik direktörü Murat Gürkan Zora'ya ilk müdahalenin emniyet personelince yapıldığını bildirdi.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zora'nın 13 Nisan'da oynanan maç sonrası yaşanan arbedede yere düştüğü ve dilinin boğazına kaçtığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Zora'nın boğazına kaçan dili, polis memuru Mustafa Aksay tarafından çıkarılarak rahat nefes alması sağlandı. Zora, daha sonra olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından merkez ve taşra teşkilatındaki tüm personele verilen Temel İlk Yardım Eğitimlerinin ne kadar yararlı olduğu bu olayla bir kez daha görülmüştür. Müdahaleyi yapan Aksay'ın da bu eğitimi aldığı öğrenilmiştir. Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü olarak, Zora'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."
Kaynak: AA