Gençler Avrupa Demokrasisini İnceledi

Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin (RAM) proje sahibi olduğu AB Gençlik Programı, Gençlik Demokrasi Projeleri kapsamında yürütülen “The Democracy Way” Demokrasi Yolu isimli proje 7-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Slovenya'nın başkenti Ljubljana ve Slovenske Konjice şehirlerinde gerçekleştirildi.

Gençler Avrupa Demokrasisini İnceledi

Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin proje sahibi olduğu projede Ünye’den Grup ONEY ve Konya'dan Selçuk Üniversitesi EYSA gençlik derneklerinden toplam 12 katılımcı 1 hafta boyunca proje faaliyetlerine katıldılar. Yapılan faaliyetler kapsamında Projenin yurtdışı ortakları olan Mladinski Center ve Klub Djakov Gençlik Merkezlerinde gençlik demokrasileri hakkında çalışmalar gerçekleştirildi.

Proje ortaklarının bulunduğu Slovenske Konjice şehri belediye başkanının da kabul ettiği grup başkan ve diğer ilgililerle Slovenya ve Avrupa demokrasisi ile AB ülkelerinde gençlere sağlanan demokratik haklar hakkında konuştular. Slovenske Konjice Belediyesi’nde başkana plaket sunuldu ve proje sahibi kurum ve Ünye hakkında bilgiler verilerek Ünye tanıtıldı. Ayrıca Celje Belediyesi’nde de temaslarda bulunan ekip Slovenya Ulusal Parlamentosu’nu da ziyaret ederek bir AB üyesi olarak Slovenya'nın demokratik yapısı ile ilgili bilgiler edindi. Slovenya Ulusal Parlamentosu’nun çalışmaları hakkında bilgi alan grup ulusal parlamentoya plaket sunumun ardından diğer proje faaliyetleri ile çalışmalarını sürdürdü.

Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili ve Proje Koordinatörü Hakan Acar'dan alınan bilgilere göre, Gençlik Demokrasileri kapsamında gerçekleştirilen proje sonrası genç katılımcılar AB vatandaşlığı ve AB ülkelerinde gençlere sağlanan demokratik hakları tanıma fırsatı buldular. Slovenya’da siyasi karar alıcı ve yerel yöneticilerle buluşma ve temas kurma olanağı yakalayan proje ekibi projenin devamında 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında yurt dışı proje ortaklarından gelecek olan 8, EYSA'dan 4 toplamda 12 genci Ünye'de ağırlayacak ve projenin Ünye ayağında kaymakamlık ziyareti belediye ziyareti ve valilik ziyareti ile proje konusu ile ilgili faaliyetlerini sürdürerek proje tamamlanacak.

Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili ve Proje Koordinatörü Hakan Acar, proje faaliyetleri kapsamında Türkiye demokrasisi ve Türkiye ile ilgili tanıtımlar yapıldığını Türkiye ve Ünye'nin tanıtılarak ülkemiz ve gençlik adına çok verimli bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak: İHA