Dört Bir Taraf - Nazlı Ilıcak ile Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar

Dört Bir Taraf programının yorumcuları Nazlı Ilıcak ile Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar yaşandı.

Dört Bir Taraf - Nazlı Ilıcak ile Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar
Dört Bir Taraf programının yorumcuları Nazlı Ilıcak ile Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar yaşandı.

CNN Turk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf programında yine hararetli anlar yaşandı. Yasadışı dinlemelerin tartışıldığı anlarda Selvi ile Ilıcak birbirine girdi.

Yasadışı dinlemeleri savunanları eleştiren Selvi, "Bu kafa yapısından ancak böyle kıyaslama çıkar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, bu ülkenin Kuvvet Komutanları, bu ülkenin Başbakanı'nın kriptolu telefonları dinlenirken, benim ülkemin sırları neden dinleniliyor, başka ülkelere casusluk faaliyeti olarak servis ediliyor diye itiraz edilmedi. Bunlar savunuldu, bu stüdyoda da savunuldu" ifadelerini kullandı.

"Ayrıca Dışişleri Bakanlığı dinlenilirken ona itiraz edilmedi, savunuldu" diyen Abdülkadir Selvi, "Çok vahim bir şey biraz önce de savunuldu ki; bence bu dehşetli ürkütücü bir nokta. Kudüs Selam terör örgütü adı altında insanlar dinlendi. Can Dündar casus muydu, Banu Güven casus muydu, Defne Samyeli casus muydu?" diye sordu.

Bunun üzerine Ilıcak, "Onlar dolaylı dinlemeler olarak geçiyor" dedi.

Selvi ise buna karşılık, "230 kişi 'X' işareti konularak adı dahi verilmeden dinlenilmiş" açıklamasında bulundu.

Ilıcak da, "Yargılansın o zaman. Dosya açılsın. Dosyayı niye kapatıyorsunuz?" diye konuştu.

Bunun üzerine Selvi, "Bunları nasıl savunabiliyorsunuz? Bunların isimlerinin karşısına aynı zamanda tapeleri konulmuş. Siz önce deyin ki; benim meslektaşım Can Dündar casus olarak nasıl dinlenir diye bir tavır alın" diye çıkıştı.

Buna karşılık ise Ilıcak, "Yok öyle bir şey. Dolaylı onlar" dedi.

Ilıcak'ın araya girmesine Nagehan Alçı, "Lütfen kesmeyin" diye çıkıştı.

Ilıcak da Alçı'ya, "Abdülkadir Bey kestiği için kesiyorum" karşılığını verdi.

"İnsanların terör örgütü üyesi olarak yasa dışı dinlenilmesini dahi savunan bir kafa yapısıyla karşı karşıyayız" diyen Selvi'ye Ilıcak, "Alakası yok. Onlar dolaylı dinlemelerdir. Siz çarpıtın bakalım. Mahkemelerde yargılansın o zaman. Mahkemelerden kaçırmayın dosyaları" diye çıkıştı.

Bunun üzerine Selvi, "Bir örnek vereyim namuslu bir kadının ırzına geçilmiş, deniliyor ki; sen önce namuslu olduğunu ispat et. Benim sorunum bu kafa yapısıyla" şeklinde konuştu.

Ilıcak da, "Hep aynı örneği veriyorsunuz" karşılığını verdi. BEYAZ GAZETE