Çankırı Valisi Kariyerini Anlattı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, müfettişlik ve başmüfettişlik görevlerini başarıyla tamamladığını belirterek, " Vahdettin Özcan bir ekoldü" dedi.

Çankırı Valisi Kariyerini Anlattı

Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen Kariyer Günleri toplantısına katılan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, eğitim hayatından meslek hayatına, özel hayatından sevdiği çalışmalara kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Eğitim hayatında başarılı bir öğrenci olduğunu ve öğretmenlerinin kendisine imrenerek baktığını anlatan Vali Özcan, "Prof. Dr. İlber Ortaylı benim öğretmenimdi. Sınavından 95 alan tek öğrenci bendim ve çok şaşırmıştı. Benim ayrıca matematiğe de ayrı bir ilgim vardı. Eğitim öğretim hayatım boyunca geometri derslerinden 9 aldığımı hatırlamıyorum. İyi bir matematikçi olabilirdim fakat kaderde bu vardır. Çok şükür işimi severek yapıyorum" dedi.

1984 yılında İstanbul'da kaymakam yardımcısı olarak meslek hayatına başladığını ifade eden Özcan, 3 yıl burada görev yaptıktan sonra farklı bölgelerde kaymakam olarak çalıştığını ifade etti.

Görev yaptığı tüm alanlara yeni bir sinerji kattığını dile getiren Vali Özcan, daha sonra kaymakamlıktan istifa ederek Mülkiye müfettişliği sınavına girdiğini ve müfettiş olarak İstanbul'da göreve başladığını kaydetti.

15 yıl devam ettirdiği müfettişlik görevinde bir ekol haline geldiğinin altını çizen Özcan, "Ben masanın hem ön tarafında, hem de arka tarafında görev yaptım. Masanın arkasındayken hesap verdim, önündeyken hesap sordum. Çok iyi hesap sorar, çok iyi denetim yaparım. Hesap sormak çok zevkli ve kolaydır. O günlerde müfettişlik görevinden mülkiye başmüfettişliğine terfi ettim. O zamanlar müfettişlikte Vahdettin Özcan ekoldü. İzmir'den, Ankara'dan ve İstabul'dan denetim yapacak tüm müfettişler soracakları soruları bakanlığa değil, bana sorarlardı. 'Vahdettin Özcan diyorsa doğrudur' mantığı ile hareket edilirdi. Başarılı çalışmalara imza attım. 3 kez yurtdışı görevine gönderildim. Korkmaz Yiğit soruşturmasını ben yürüttüm" ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık ve müfettişlik görevlerinin ardından 2011 yılında verilen bakanlar kurulu kararıyla Çankırı'ya vali olarak atandığını ifade eden Vahdettin Özcan, Çankırı'da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Özcan, daha sonra kariyer günlerine katılan öğrenci ve eğitimcilere Çankırı'ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: İHA