Boston Maratonu'ndaki Bombalı Saldırının Yıl Dönümü

ABD'de geçen yıl Boston Maratonu sırasında düzenlenen bombalı saldırının birinci yıl dönümünde anma etkinlikleri yapıldı.

Geçen yıl 117. Boston Maratonu sırasında düzenlenen ve 3 kişinin ölümüne, 264 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırının birinci yıl dönümünde gerçekleştirilen anma etkinliklerine, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Hynes Convention Center'daki ilk programın ardından, saldırıların meydana geldiği Boylston Caddesi'nde ikinci anma programı yapıldı.

Yoğun sağanak altında, açık havada gerçekleştirilen etkinlik, kurban ve yaralı yakınları, geçen yılki maratonda koşan atletler ve Amerikalılardan yoğun ilgi gördü.

Akreditasyonları daha önceden yapılan ve güvenlik soruşturmasından geçirilen, çoğu özel davetli olan katılımcıların dışında kimsenin alınmadığı, yoğun güvenlik önlemleri arasındaki törene katılmak isteyenler, uzaktan izlemek zorunda kaldı.

Yerel saatle olayın meydana geldiği 14.49'da başlayan törende ABD Ulusal Marşı da okundu. Tören sırasında birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Boston Maratonu'nun 118'incisi gelecek hafta koşulacak.

Kaynak: AA