Arnavutluk'ta ''göçten Stratejik Ortaklığa Paneli''

Kosova'daki savaşta, ülkelerini terk ederek Arnavutluk'a sığınan yaklaşık bir milyon Arnavut'un katıldığı büyük göçün 15. yılı nedeniyle, Arnavutluk'un kuzeybatısındaki Kukes şehrinde, ''Göçten Stratejik Ortaklığa Paneli" düzenlendi.

Arnavutluk ve Kosova'nın yanı sıra Karadağ, Makedonya ve Sırbistan'da yaşayan Arnavut temsilcilerinin de yer aldığı panele katılmak üzere Kukes'e gelen Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve beraberindeki heyet, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından Vrmnica Sınır Kapısı'nda karşılandı.
Kosova Başbakanı Taçi, paneldeki konuşmasında, halkının zor günlerindeki konukseverliği ve yardımları dolayısıyla Arnavutluk'a teşekkür ederek, "Ülkelerinden kovulan yüzbinlerce Kosovalı Arnavut, Arnavutluk'taki kardeşlerinin yanında sıcak bir yuvaya kavuştu. Bu, unutulabilecek bir asalet örneği değildir'' dedi.

Arnavutluk Başbakanı Rama da iki ülke ilişkilerinde ''Artık konuşmaların bittiğini, iş yapma zamanının geldiğini'' belirterek, 1. Dünya Savaşı'nın 100| yılında, Balkanlar'ın bugün nihai barış ortamına kavuştuğunu kaydetti.

Kaynak: AA