22 Ülkeden Gelen Misafirler Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği ile ortaklaşa düzenlenen “I.

22 Ülkeden Gelen Misafirler Vali Tuna’yı Ziyaret Etti
Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu”na katılmak için ulusal ve uluslararası 22 farklı ülkeden gelen heyet, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Konusunda uzman 80 akademisyen, yayıncı ve yazarı Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Tuna, etkinliğin başarılı bir şekilde başlayarak, yoğun katılımla devam ettiğini belirtti.

Yapılan bu etkinliğin zihinlerde kalıcı izler bırakacağına inandığını söyleyen Vali Tuna, ’Dilde, fikirde, işte birlik’ şiarıyla yapılacak olan çalışmalara ilave katkı olacağını, ilişkileri daha da sağlamlaştıracağını ifade etti.

Vali Tuna, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
“Çocuklarımıza, çocuk edebiyatına yönelik yapacağımız bu çalışmalar, birlikte ortak değerlerimizi öne çıkaracak, çok önemli bir zemin oluşturacak ve sonraki senelerde de yapacağımız buluşmalarda bize güç verecektir. Bunun heyecanını hep birlikte duyuyoruz. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.”
Ziyarete katılan Avrasya Kütüphaneciler Birliği Genel Başkanı Mustafa Çalışkan ise, gerçekleştirilen sempozyumun Türk Dünyasına çok büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Tuna, günün anısına Genel Başkan Çalışkan’a 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı anı tabağı hediye etti. Ziyaretin sonunda Genel Başkan Çalışkan, Avrasya Kütüphaneciler Birliği’nin resmi ziyaretlerinde sunduğu vazoyu Vali Tuna’ya takdim ederken, Türk dünyası ülkelerinden gelen akademisyen, yayıncı ve yazarlarda kitaplarını hediye etti.
Kaynak: İHA