Zonguldak’ta Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Zonguldak’ta Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Atatürk Anıt’ına Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından çelenk konumu gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü Yalçın Arslan, Zonguldak AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ve daire amirleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, “İnsanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamalarından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili faaliyetler turizm olarak tanımlanmaktadır. “İnsanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamalarından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili faaliyetler turizm olarak tanımlanmaktadır. 2000 kale duvarı onarımı ile başlayan Filyos’un kültür turizmi içerisinde değerlendirilmesine yönelik çalışmalarımız, son yıllarda sürdürülen arkeolojik kazı faaliyetleriyle farklı bir boyut kazanmıştır. Antik Tieon kentinin gün yüzüne çıkarılması konusunda yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen bulgularla kentin ve bölgenin sisler içinde geçmişi aydınlatılmaya başlamıştır. Zonguldak’ın 150 yılı aşkın süredir kaderinde belirleyici olan madencilik olgusu, ekonomik yanları olduğu kadar, kültürel yanlarıyla da yaşatılacaktır. Bu alanda başlattığımız Madencilik Müzesi çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bölgemizin en önemli inanç turizmi merkezi olan Kd. Ereğli Cehennemağzı Mağaraları’nın çevre düzenleme si çalışmaları tamamlanmış, burada sanatsal faaliyetlerinde gerçekleştirilebilmesi için bir amfi tiyatro yapımı tamamlanarak hizmete açılmıştır. İlimizin turizm alanında kendini göstermesi, sektörün altyapısını oluşturan kamı yatırımları ile olduğu kadar, üst yapıyı oluşturan özel sektör yatırımları ile mümkün olabilecektir. Bizlerde Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak, turizme gönül veren herkese kucak açmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle bu yıl 37. kutladığımız Turizm Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin ilimize ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Anadolu Folklor Vakfı tarafından Zonguldak yöresi halk oyunları sergilenerek tören sona erdi.”
Kaynak: İHA