Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilciliği Açıldı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir temsilciliklerinin düzenlenen törenle açılışı yapıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan açılışta yaptığı konuşmada, Konya'nın gazi ve şehitlere önem veren bir il olduğunu söyledi.

Amaçlarının gazilik ve şehitlik değerlerini topluma aktarmak olduğunu belirten Tandoğan, "Her iki derneğe ait bu mekan, ilçe halkının gazilik ve şehitlik değerini, bu vatanın kutsallığını, nasıl kazanıldığını göstermesi bakımından çok önemli yerler" diye konuştu.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da şehit aileleri ve gazilerin illerin yanısıra ilçelerde de örgütlenmesini önemsediklerini ifade etti.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise gaziler ve şehit aileleri ile daha iyi irtibat sağlanması anlamında açılan bu mekanın çok önemli olduğunu, gazi ve şehit ailelerinin problemlerinin kendilerine iletilmesi ve Kaymakamlık tarafından çözüm getirilmesi noktasında çok faydalı olacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurumların açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Beyşehir ilçesine bağlı Fasıllar Mahallesi'nde yaşayan Kore Gazisi Mustafa Usta ile Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'nde yaşayan Kore Gazisi Mustafa Arıkan'a madalyası verildi.

Kaynak: AA