Tokat’ta 'Davul Şov”

Tokat'ta Turizm Haftası dolayısı ile düzenlenen programda davulcuların şov yaparak yere bırakılan parayı ağzı ile alması dikkat çekti.

Tokat’ta 'Davul Şov”

Cumhuriyet Meydanı’nda Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda stantların açılışı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde kaymakamlık ve belediyeler tarafından hazırlanan stantlarda yöresel eserler ve ürünler sergilendi. Arhavi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisini açılışa katılan protokol ilgi ile izledi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel halkoyunlar ekibinin arasında girerek Tokat yöresine ait olan ‘ellik’ oyunu oynadı. Daha sonra Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın daveti üzerine Erbaa standını gezen Vali Taşkesen'e dolma, çökelekli ve tatlı ikram edildi. Bu sırada Erbaa'dan gelen İsmail ve Ahmet Bolat kardeşler davul gösterisi yaptı. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği gösteride, İsmail ve Ahmet Bolat kardeşler yere bırakılan parayı davul çalarak ağzı ile aldı. Ahmet Bolat, Vali Taşksen tarafından yere bırakılan bahşişi aldığını kaydetti.

İsmail Bolat ise baba mesleği olan davulculuğu kardeşi ile birlikte 33 yıldır yaptığını kaydetti.

Kaynak: İHA