Milas'ta Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Milas Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Milas'ta Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

30 Mart Yerel Seçimlerin ardından yenilenen Milas Belediyesi Meclisi üyeleri ilk toplantıları öncesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat başkanlığında dün Atapark’ta Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu çelenk sunma töreninde konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; seçilen meclis üyelerini tebrik ederek, önümüzdeki 5 yıllık dönemde hep birlikte güzel işler yapacaklarını ifade ederek başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi.

Törenin ardından meclis üyeleri ilk meclis toplantılarını yapmak üzere hep birlikte Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na geçti. Muhtarlar ve vatandaşların da takip ettiği toplantıda 2 yıl süre ile görev yapmak üzere oy birliğiyle Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Kılbey, 2. Başkanvekili İbrahim Zeybekoğlu seçildi. Asil Meclis Katibi olarak da Ece Gülen, Yedek Meclis Katibi olarak da Aysun Karatoprak seçildi. Encümen üyelerinin de belirlendiği ilk toplantıda encümen üyeliğine Abdullah Ülgen, Halil Kocabaşoğlu ve Şeref Çağırkan seçildi. Toplantıda ayrıca 1 yıl süre ile görev yapacak olan İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin yanı sıra Tarihi Kentler Birliği Birliği’nde belediyeyi temsil etmek üzere doğal üye, asil ve yedek üye ile Ege Belediyeler Birliği ile birlik organlarının oluşturulabilmesi için meclis üyelerinden 1 asil, 1 yedek üye seçildi.

Seçimlerin ardından Belediye denetim Komisyon Raporu okunarak meclis üyeleri bilgilendirildi. 2013 yılı faaliyet raporunun da görüşülmesinin ardından önceki dönemlerden de kalan gündem maddeleri ile beraber gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.
Kaynak: İHA