Lisans Yerleştirme Sınavı

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş, Gümüşhane'nin, öğrencilerin dört yıllık fakültelere giriş için yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda aldıkları derecelerle başarılı olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.

Baş, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na, geçmiş yıllarda ortaöğretim kurumlarının son sınıfında bulunan adaylarla birlikte ortaöğretim kurumlarından mezun olan tüm adayların girebildiğini, Lisans Yerleştirme Sınavı'na YGS sonucunda 180 puan barajını aşan adayların da girebildiğini belirtti.

Gümüşhane'nin Türkçe ve sosyal bilimlerde Türkiye ortalamasının üzerinde, matematik ve fen bilimlerinde ise bir miktar ortalamanın altında olduğunu ifade eden Baş, şunları kaydetti:
"Meslek liselerimizin yüzde 66 seviyelerinde bulunduğu ilimizde, bu öğretim kurumlarından mezun öğrencilere Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş hakkı tanınması ve öğrencinin bu hakkı kullanırken aynı zamanda sınava girmesinin önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu durum ilin başarı ortalamasını olumsuz etkilemektedir. Diğer yandan ilimiz, öğrencilerimizin dört yıllık fakültelere giriş için yapılan Lisan Yerleştirme Sınavında almış olduğu derecelerle başarılı olduğunu ortaya koymuştur."
Kaynak: AA