Kaü’de Yaşanan Olaylara Kesk’ten Açıklama

Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) yaşanan olaylara KESK’ten açıklama geldi.

Kaü’de Yaşanan Olaylara Kesk’ten Açıklama

KESK adına açıklama yapan dönem sözcüsü Hayati Mehmetoğlu, toplumsal olaylara duyarsız kalmayacaklarını söyledi.

KESK dönem sözcüsü Hayati Mehmetoğlu, “Kaç gündür Kafkas Üniversitesi’nde meydana gelen öğrenci olayları Kars’ta gündemi meşgul etmektedir. Biz KESK olarak dün olduğu gibi bugünde böylesi toplumsal olaylara duyarsız kalmadık kalmayacağız. Sendika Konfederasyonumuza bu öğrenci çatışmalarında bir çok şikayet bir çok iddia ve olayların durdurulması yönünde bizi duyarlı olmaya davet eden bir çok talep gelmiştir. Bu talepler üzerine konfederasyonumuz bir heyet kurarak, var olan iddialarla ilgili bir araştırma yaparak bunun sonucunda, Kars Valisi, Eyüp Tepe, Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan’la randevu talebinde bulunulmuştur. Ancak Randevu talebimize Kars Valisi Eyüp Tepe ve Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak olumlu cevap vererek görüşmemiz gerçekleşmiştir” dedi.

Sendikamızın edindiği bilgiler ve kaygılarımız Valimize ve Emniyet Müdürümüze aktarılmıştır diyen Mehmetoğlu, özetle şunları söyledi:
“Başta Valimiz Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak heyetimizin kaygılarını dikkatte aldıklarını ve olaya ciddi bir şekilde yaklaştıklarını tarafımıza bildirmişlerdir. Böylesi son derece önemli bir süreçte ve olayların devam ettiği bir zamanda Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün randevu talebimize dönmemeleri sendikamızı kaygılandırmıştır. Bize aktarılan iddialar değerlendirildiğinde Kafkas Üniversitesindeki bazı öğretim görevlilerinin, çalışanlarının ve özel güvenlik personelinin olaylara yanlı davrandığı hatta ve hatta olayları proveke ederek taraf oldukları izlenimini vermişlerdir. Bazı öğretim görevlilerinin öğrencileri not ve devamsızlıkla tehdit ettikleri, bir grup öğrencilere lojistik destek sağladıkları iddialar arasındadır. Sınav esnasında derslikler basılarak, bazı hocalarında bunlara göz yumduğu da söylentiler arasında yer almaktadır. Yine Üniversite kampusunda görevli Özel Güvenlik görevlilerinin bir grup öğrencinin üzerlerini arayıp bir grup öğrencinin üzerlerini aramayarak onların kampüse sopa satır bıçak gibi kesici ve delici alet sokmalarına göz yumduğu da söylentiler içindedir. Ayrıca, öğrenci çatışmalarında bu olaylara yan çıkarak dükkanlarında öğrencilerin kesici ve delici alet bulundurarak lojistik destek sağladıkları var olan iddialar arasında yer almaktadır.

Biz KESK olarak bu olaylarda edindiğimiz kaygıları Kars halkıyla da paylaşıyor ve etnik bir çatışmaya dönüşmemesi için halkımızı duyarlı ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz.”
Kaynak: İHA