Kars'ta Üniversite Öğrencileri Arasında Çıkan Kavga

KESK Kars Dönem Sözcüsü Hayati Mehmetoğlu, Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayla ilgili açıklama yaptı.

Mehmetoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında, KAÜ'de meydana gelen öğrenci olaylarının Kars'ta gündemi meşgul ettiğini söyledi.

KESK olarak toplumsal olaylara duyarsız kalmayacaklarını ifade eden Mehmetoğlu, "Sendika konfederasyonumuza bu öğrenci çatışmalarında birçok şikayet, birçok iddia ve olayların durdurulması yönünde bizi duyarlı olmaya davet eden birçok talep gelmiştir. Bu talepler üzerine konfederasyonumuz bir heyet kurarak, var olan iddialarla ilgili bir araştırma yaparak bunun sonucunda, Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'a randevu talebinde bulunulmuştur ancak randevu talebimize Kars Valisi ve İl Emniyet Müdürü olumlu cevap vererek görüşmemiz gerçekleşmiştir. Sendikamızın edindiği bilgiler ve kaygılarımız valimize ve emniyet müdürümüze aktarılmıştır" diye konuştu,
KAÜ Rektörlüğü'nün randevu taleplerine cevap vermemesinin sendikalarını kaygılandırdığını belirten Mehmetoğlu, KAÜ'deki bazı öğretim görevlileri, çalışanlar ve özel güvenlik personelleri hakkında çeşitli iddialar olduğunu ileri sürdü.
Mehmetoğlu, "Biz KESK olarak bu olaylarda edindiğimiz kaygıları Kars halkıyla da paylaşıyor ve etnik bir çatışmaya dönüşmemesi için halkımızı duyarlı ve sağduyulu olmaya çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: AA