İzinsiz Kazıda 2 Metrelik Mermer Heykel Bulundu

Simav ilçesinde, "Yunan mitolojisinde geçen tanrıça Demeter figürü" olduğu tahmin edilen, 610 kilogram ağırlık ve 2 metre 8 santimetre boya sahip mermer heykel ele geçirildi. Heykelin bulunduğu bölgede kaçak kazı yaptığı öne sürülen 2 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Simav Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklığındaki Karakoca köyü yakınında Örenli mevkisinde tarihi eser aramak amacıyla izinsiz kazı yapılacağı bilgisine ulaştı.
Söz konusu alanı kazan Ramazan Ç. (26) ve İsmail G'yi (62) gözaltına alan ekipler, topraktan, başı bulunmayan bir heykel çıkardı. Ekipler, heykelin baş kısmını da ilçe merkezindeki Hisarardı Mahallesi'nde bir evde buldu.
Yanında adak taşı parçası da ele geçirilen heykelin, Yunan mitolojisinde, ''Zeus'un eşlerinden biri, tarım, bereket, mevsimler ve anne sevgisinin tanrıçası" olarak kabul edilen Demeter'e ait figür olduğu sanılıyor.
İlk incelemeye göre, eşine ender rastlandığı belirtilen, 610 kilogram ağırlığında, 2 metre 8 santimetre uzunluğundaki heykel, incelenmek üzere Kütahya Müze Müdürlüğüne gönderildi.
Zanlılar, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA