İrak-suriye Sınırına Hendek Kazılması

BDP'nin Diyarbakır ve ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri Irak-Suriye sınırına hendek kazılmasına tepki gösterdi.

Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir araya gelen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, Irak-Suriye sınırına hendek kazılmasını kınadı.
Belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri adına açıklama yapan Eşref Mamedoğlu, Kürtlerin ayrı ayrı yaşamaya mahkum edildiğini savundu.
Suriye ile Türkiye arasında uzun bir mayın tarlasının bulunduğunu kaydeden Mamedoğlu, şöyle konuştu:
"Yıllarca bu mayınları geçerek akrabalarını gören insanlar mayınlar nedeniyle yaşamlarını yitirmişlerdir. Türkiye, uluslararası güçler ve KDP yönetiminin yaklaşımıyla Rojava ile güney arasında kazılan bir hendek söz konusudur. Temel sıkıntı Rojava'daki devrimi engellemektir. Bu hendeğin oluşan duvarlardan, mayınlı arazilerden ve Kürdistan'ın dört parçaya bölünmesinden hiçbir farkı yoktur. Bunu kabul etmiyoruz ve kınıyoruz."
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Suriye'den terör gruplarının ve kaçakçıların geçişini önlemek için sınıra hendek kazmaya başladığı bildirilmişti.
Kaynak: AA