Giresun’da Turizm Haftası Kutlamaları

Giresun’da 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlamaları başladı.

Giresun’da Turizm Haftası Kutlamaları

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, “Toplumu turizm konusunda bilinçlendirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak için 15-22 Nisan tarihleri arasında turizm haftasının kutlandığını söyledi

Konuşmanın ardından halkoyunu gösterisiyle birlikte Atatürk meydanında ki kutlamalar sona erdi.

Turizm Haftası kutlamaları daha sonra Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen programla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Giresun Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İsmet Kabadayı, “Turizm ülkemizin ve hatta bazı şehirlerimizin şuan itibariyle en yüksek gelir elde ettiği sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Giresun olarak eğer turizmde belli bir noktaya gelmek istiyorsak alternatif turizm faaliyetleri üzerinde yoğunlaşmamız gerekmektedir. Şehrimizin tarihi altyapısı yıllık denize girme ortalamaları turizm potansiyeli açısından çok popüler sayılabilecek durumda değildir. Bu yüzden şehrin turizm potansiyeli ile ilgili bir fizibilite raporunun hazırlanması ve bu kapsamda kısa süreli kalkınma planlarının oluşturulması işimizi kolaylaştıracaktır. Yine şehrimizin turizm anlamında en büyük artısı olan Ada’nın bir an önce turizme açılarak hem denizden hem de Ada’nın görünürlüğünden yararlanılması şehrimize turizm anlamında ivme kazandıracaktır" dedi.

Konuşmanın ardından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Eşsiz Şehir Giresun” konulu slayt gösterisi sunuldu. Turizm Haftası dolayısıyla Milli Eğitime bağlı merkez okulları arasında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan ve Vali Yardımcısı Yüksel Çelik tarafından verildi.

Program Giresun yöresinden derlenen türkülerin çalındığı müzik ziyafetiyle sona erdi.
Kaynak: İHA