Eski vekilin aracına silahlı saldırı: 3 ölü

Bakırköy'de, eski ANAP Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına yönelik silahlı saldırıda Yıldız'ın eşi ve kızı öldü, kendisi yaralandı. Saldırganlardan biri öldü.

Eski vekilin aracına silahlı saldırı: 3 ölü
Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Yıldız'ın Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'ndaki evinin önünde 34 EC 9689 plakalı aracına, motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Saldırıda Yıldız'ın eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız yaşamını yitirirken, saldırganlardan biri de araçtan açılan ateşle hayatını kaybetti.

Diğer motosikletli saldırganın da polis ekipleri tarafından yaralı olarak yakalandığı öğrenildi.


Yaralı saldırganın, olayda yaralanan Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

OLAY YERİNDE İNCELEME
Olay yeri inceleme ekipleri, ateş açılan otomobil ile ölen saldırganın yaklaşık 10 metre ilerideki motosikleti, kaskı ve tabancası üzerinde inceleme yaptı.

Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Adnan Yıldız'ın bazı yakınları fenalık geçirdi. Bu kişilere, evin önünde bekletilen ambulanslarda müdahale edildi.

Saldırının nedeninin ise Adnan Yılmaz'ın yanında bulunan döviz çantası olduğu ortaya çıktı.

Eski vekilin aracına silahlı saldırı: 3 ölü

'OLAYDAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'
Olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'18. dönem milletvekili Adnan Yıldız, sabah, gasp olduğu tahmin edilen elim olayda yaralandı. Eşi ve kızı ise hayatını kaybetti. Bakırköy, bu tarz olaylarla tanınan bir ilçe değil. Olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.'

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Olayda öldürülen saldırganın Mehmet Yeşiller (28), yaralı olarak ele geçirilen saldırganın ise Mehmet Beşir Artukoğlu (38) olduğu belirlendi.


Her 2 şahsın da hırsızlık ve benzer suçlardan sabıkalı oldukları belirtildi.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa'da katıldığı bir program öncesi Anavatan Partisi eski Milletvekili Adnan Yıldız'a yönelik saldırıyı değerlendirdi. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Vali Mutlu, hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Vali Mutlu, olayın faillerinden bir tanesini ölü, bir diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini belirterek, 'Olayın mahiyetine baktığımızda ise yapmış oldukları ticaret vesilesi ile yanlarında para bulundurmaları nedeniyle soygun amaçlı bir saldırıya maruz kaldıkları anlaşılıyor. Olay bu niteliktedir, farklı bir vasfı yoktur. Yanlarında bulunan bir miktar paranın soygunda kaçırılması maksadıyla 2 kişi tarafından gerçekleştirilen bir olay. Şahısların daha önceden hırsızlık suçlarından muhtelif defalar ceza aldıkları hüküm giydikleri biliniyor. Bir motosikletle olay yerine gelmişler, uygun bir yerde motosikletlerini bırakmışlar. Daha önceden planladıkları anlaşılıyor. Yanlarında bir miktar parayı her gün işyerine götürüp getirdiklerini tespit ettikleri anlaşılıyor. Bunlar asayiş birimlerimizin ilk değerlendirmeleri, son değerlendirmeleri adli makamlar ortaya çıkartacaklardır' ifadelerini kullandı.

Eski vekilin aracına silahlı saldırı: 3 ölü

KEŞİF YAPAN SALDIRGANLAR KAMERADA
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek saldırı ile ilgili ipuçları aradı. Polisin incelediği görüntülerin birinde saldırgan olduğu iddia edilen kişiler de görüldü. Olaydan yaklaşık 1 saat önce kaydedilen güvenlik kamera görüntülerinde motosikletli iki kişi saldırının gerçekleştiği sokağın yakınlarında bulunan bir sokaktan keşif amaçlı geçiyor.

İddiaya göre saldırganlar keşiflerini tamamladıktan sonra saldırının gerçekleştiği alana giderek Adnan Yıldız'ın evden çıkmasını bekliyor.



Kaynak: AA