Edirne'de şehit olan Ertan Nezihi Turan'a veda

Edirne'de, polis memurlarını silahla yaralayan zanlıyı yakalamak için başlatılan operasyonu yönettiği sırada kalp krizi geçirerek şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'ın (45) cenazesi, memleketi Tekirdağ'da toprağa verildi.

Edirne'de şehit olan Ertan Nezihi Turan'a veda
Edirne’de iki polis memurunu silahla yaralayıp kaçan şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan için valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Şehit polisin kızları 5 yaşındaki Zeynep Turan babasının fotoğrafını elinden bırakmazken, 12 yaşındaki Katre Çağla ise babasının polis şapkasını taktı.

Polis memuru Velda Turan ise şehit eşini cenazesini,selam vererek "güle güle gözümün nuru" sözleriyle uğurladı.


Edirne’de iki polis memuruna tabancayla ateş ederek yaralayıp kaçan şüpheli Özgür Çiçek’in yakalanması için düzenlenen operasyonu yöneten Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Şehit polis Turan için bu sabah Edirne Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehit polisin eşi Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep Turan ile çok sayıda polis memuruyla vatandaşlar katıldı.

BABASININ FOTOĞRAFINA BAKIP AĞLADI

Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi polis mangasının omuzlarında valilik bahçesine getirildi. Eşinin tabutu önünde gözyaşlarını tutamayan Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep’e sarıldı. Babasının polis şapkasını takarak törene gelen Katre Çağla ve Zeynep Turan, ellerinden düşürmediği babasının fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü. Küçük Zeynep’in gözyaşları törene katılanların yüreğini dağladı.