Bozyaka Hastanesi'nin 'Biyonik Kulak' Başarısı

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nin desteğiyle düzenlenen "Ege Bölgesi'nde Koklear İmplant ve Eğitim" konulu konferansta hasta ve doktorlar biraraya geldi.

Bozyaka Hastanesi'nin 'Biyonik Kulak' Başarısı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu ve Doç. Dr. Günay Kırkım, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Fatih Öğüt, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op Dr. Gül Caner ve Doç. Dr. İbrahim Çukurova, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op. Dr. Levent Olgun koklear implant kullanıcıları ve ailelerine verilen "eğitim konusunu" ele aldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Koklear İmplant Derneği Başkanı Mustafa Koyuncu, kendisinin de bir Implant kullanıcısı olduğunu vurgulayarak, implant uygulamalarının sosyal güvenlik kapsamındaki önemli ve güncel bilgilerini paylaştı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nin implant uygulamalarında Türkiye hastanelerinin yüzde 18'ine, Ege Bölgesi'ndeki uygulamalarda yüzde 70'lik bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, bu başarıda imzası olan başta KBB Eğitim Sorumlusu Op. Dr. Levent Olgun ve ekibine teşekkür etti.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Serdar Bayrak ise Hastane olarak birçok bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptıklarını, fakat hasta odaklı bir toplantıyı ilk defa gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu paylaştığını dile getirerek, bundan sonrada implant olacak hastalara da kapılarının açık olduğunu belirtti.

"Koklear implantasyonun işitme kaybının giderilmesindeki rolü, implantlı çocukların eğitim ve sosyal sorunları"nın ele alındığı sempozyumun beşincisi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği hekimlerinden Op. Dr. Levent Olgun moderatörlüğünde iki panel olarak düzenlendi.

İlk panelde "İşitme taramasında seslerin dünyasına tüm yönleriyle koklear implantasyon" konusu tartışılırken ikinci panelde Türkiye'de bulunan tüm koklear implant firmaları cihazlarını hasta ve hasta yakınlarına tanıttı.

Soru cevap şeklinde geçen eğitimde hasta ve yakınları, implant konusunda yaşanılan sıkıntı, dilek ve kaygılarına uzmanlarından yanıt aldılar. Hasta ve yakınlarının duygusal anlar yaşadığı eğitimde 2 yaşındayken Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olan 12 yaşındaki implant kullanıcısı Merve Canekici de küçük bir konuşma yaptı. Ayrıca 16 yıl önce Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği'nde başarılı bir implant uygulanan bir hastaya plaket verildi.

Kaynak: İHA