Boston Maratonu'na Yönelik Bombalı Saldırının Yıldönümü

ABD'de geçen yıl düzenlenen ünlü Boston Maratonu sırasında gerçekleşen ve 3 kişinin ölümüne, 260'dan fazla kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıların birinci yıldönümü nedeniyle kentte çeşitli anma programları düzenleniyor.

Teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla düzenlenen anma programlarına, basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda kurban yakını ve Amerikalı ilgi gösteriyor.
Boylston Caddesi üzerindeki maraton güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölge polisi ve itfaiye ekipleri patlamanın meydana geldiği noktalarda ölen ve yaralananlar için gün boyu saygı duruşunda bulundu.
Katılımcılarının ve anma etkinliklerini izleyecek basın mensuplarının ABD istihbaratı tarafından soruşturulduğu anma programlarından ilki, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve üst düzey eyalet ve kent yöneticilerinin de katılımıyla Hynes Convention Center'da gerçekleşti.
Olayın meydana geldiği saatte gerçekleşecek ikinci tören için ise olay yerine tribün kuruldu. Oluşturulan güvenlik çemberi içine alınan olay yerinde zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
Boston'da geçen sene 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
Patlamanın ardından olay yeri görüntülerinden şüpheli eşgallerine ulaşan polis, kentin çeşitli yerlerine şüphelilerin resimlerini asmış ve halktan saldırganların yakalanması için yardım talep etmişti.
Olaydan 3 gün sonra bir ihbarı değerlendiren emniyet birimleri, 18 Nisan gecesi olayın faili olduğu ileri sürülen Cohar ve Tamerlan Tsarnaev kardeşlerin yakalanması için operasyon başlatmıştı. Tamerlan Tsarnaev, 19 Nisan'da polisle girdiği çatışmada öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise saatler sonra ağır yaralı olarak yakalanmıştı.
Kaynak: AA