Borçka'da, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Borçka'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

Borçka Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Borçka Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, Belediye Başkanı Aslan Atan, ilahiyatçı-araştırmacı yazar Doç. Dr. Mustafa Özcan, İl Müftü Vekili Mustafa Aydın, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş ile çok sayıda davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okumasıyla başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Görmüş, Hz. Peygamberin bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anılacağını ve anlatılacağını belirterek, "Her yıl olduğu gibi başkanlığımız Kutlu Doğum ile ilgili bir tema belirleyip Hz. Peygamberin bu yönü öne çıkarılmak suretiyle onu anlama ve anlatma cihetini tercih etmektedir. Bu senenin Kutlu Doğum teması, Hz. Peygamber, din ve samimiyet adlı konudur. Her insanın onurlu ve değerli olduğunu vurgulayan dinimiz, bir insanın onurunu kırmanın tüm insanlığın onurunu kırmakla eşit olduğunu kabul etmiştir" dedi.

Borçka İmam-Hatip Okulu öğrencileri tarafından Kırk Hadis Oratoryosu, Kutlu Doğum sinevizyonu ve ilahilerin seslendirildiği programda, daha sonra Doç. Dr. Mustafa Özcan, konferansı sundu.
Kaynak: AA