Başbakan Erdoğan: Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir ama biz yılmadan korkmadan bu çetenin üzerine gideceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan: Birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir
Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasına değinen Başbakan Erdoğan, 'TIR'ları durduranlar, MİT mensuplarını tartaklayanlar, tamamen hukuksuz bir biçimde o tırlarda arama yapanlar, bunu sadece ve sadece Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazlardı.' dedi.

TIR'ları durduran 2 askerin tutukluluğunun sona ermesine tepki gösteren Erdoğan, 'MİT'e ait TIR'ların durdurulması gibi casusluk faliyetlerinin açığa çıkarılmasının önünde ciddi bir engel var. Adana'da soruşturma başlatıldı, tutuklandı bazıları aradan birkça gün geçmeden o paralel yapı devreye girdi ve zanlılar serbest bırakılıyor. Ortada apaçık ihanet varken zanlıların serbest bırakılması düşündürücüdür.' ifadesini kullandı. Başbakan sözlerinin bir ölümünde ise 'Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir ama biz bu çetenin üzerine gideceğiz. Adliye koridorlarından o çeteleri temizleyeceğiz, ama bunu akşamdan sabaha derseniz o kadar kolay değil. 35 yıllık bir çetenin temizliğini yapacağız.' şeklinde konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar;

MİT TIRLARININ DURDURULMASINA TEPKİ
'Mısır'da 529 idam kararıyla dünya gündeminde yeniden yer buldu. Dünyadaki gelişmeleri büyük dikkatle izliyoruz. Dışişleri bakanımızın yurt dışı temasları devam ediyor. Seçim öncesinde içeriden olduğu kadar dışarıdan da çok ağır saldırı girişimleri oldu ve bugün de bazıları devam ediyor. Dışarıdaki art niyetli kampanyaların nereden beslendiğini çok iyi biliyoruz. TIR'ları durduranlar, MİT mensuplarını tartaklayanlar, tamamen hukuksuz bir biçimde o tırlarda arama yapanlar, bunu sadece ve sadece Türkiye'yi uluslararası arenada zora sokmak adına yaptılar. İnanın düşman gelse böyle namertçe davranmazlardı. Bu ülkenin bazı yargı ve emniyet mensupları bu ülkenin en azılı düşmanlarını bile kıskandıracak biçimde bu operasyonu yaptılar. Bu operasyon hala devam ediyor.

'BU İNSANLARI ACIYARAK İZLİYORUZ'
Suriye'deki kimyasal saldırı ile Türkliye'nin bağlantısı varmış gibi tamamen asılsız iddialar ortaya atıldı. O malum medya bu haberler hemen alıp hem Türkiye hem dünya gündemine taşıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisiyle işbirliği yapılarak Türkiye'ye karşı çok alçakça karalama kampanyası yürütülüyor. Bu insanları acıyarak izliyoruz. Tüm bu girişimler, 30 Mart seçimlerinde milletten çok ağır cevap alan yenilmiş çevrelerin hezeyanından öte değildir. Birileri yanılmasın, Türkiye küresel ölçekteki imajını gazete haberleriyle zedelenecek bir ülke değildir. Biz imajla değil, barışçı dış politikamızla dünyada varız. Türkiye'yi terörle yan yana göstermeye çalışan her haber ve yorum sahiplerinin itibarını sarsacak ama Türkiye'ye zarar veremeyecek.

'ORTADA APAÇIK İHANET VAR'

MİT'e ait TIR'ların durdurulması gibi casusluk faliyetlerinin açığa çıkarılmasının önünde ciddi bir engel var. Adana'da soruşturma başlatıldı, tutuklandı bazıları aradan birkça gün geçmeden o paralel yapı devreye girdi ve zanlılar serbest bırakılıyor. Ortada apaçık ihanet varken zanlıların serbest bırakılması düşündürücüdür. Aynı şey böcek soruşturmasında yapıldı, zanlılar ellerini kollarını sallayarak yurt dışına çıktı. Biz yargıfdaki bu çeteleşmeyi dile getirdiğimizde 'Siyaset yargıya müdahale ediyor' diye birileri ayağa kalkıyor.

'BAZILARI HAŞHAŞI FAZLA KAÇIRMIŞ OLABİLİR'

Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri haşhaşı fazla kaçırmış olabilir ama biz bu çetenin üzerine gideceğiz. Adliye koridorlarından o çeteleri temizleyeceğiz, ama bunu akşamdan sabaha derseniz o kadar kolay değil. 35 yıllık bir çetenin temizliğini yapacağız.

'UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'
CHP 30 Mart'ta itibaren seçimlere hile karıştığı iddiasıyla kendi tabanını oyaladı, MHP heizmeti konuşmak yerine Cumhurbaşkanlığını konuşmaya başladı. Zaten seçim öncesinde de onu konuşuyordu. Bu partiler kendini sorgulamazsa er ya da geç bu partilere oy vermiş kardeşlerim parti yönetilerini sorgulamaya başlayacak. Nitekim CHP'yi sorgulamaya başladılar. Biz ne bu ihaneti ne de ihaneti yapanlarla iş birliği yapanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız da. Bu ülkede 12 yıldır biz eser, plan ve proje siyasetinin temsilcisi olduk. Ne yaptınız bu ülke için? Yerel yönetimlerde hangi eseriniz var?

'BİZ UYSAL KOYUN DEĞİLİZ'
Her seçim sonrası olduğu gibi bizden balkon konuşması yapmamızı beklediler, biz hep bunu yaptık. Biz bu büyüklüğü gösterirken ne CHP'den ne MHP'den bu olgunluğu hiçbir zaman göremedik. MHP ile 3 kez görüşme ziyaret talebimiz olmasına rağmen bizi kabul etmediler. Kim gerilimin tarafı? Biz uysal koyun değiliz, bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı çevirmeyiz. Kazanan biziz, ama adeta özür dilememizi bekler gibi balkon konuşması yapması beklenen de biziz. Bu adamların da balkon konuşması yapması gerekmez mi? Onlar da bir balkon konuşması yapsın. Gergin üslup konusunda bizi itham edenler, önce aynada kendilerini bir baksınlar.

Biz Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de ardından 2015 genel seçimlerine de sukunet içinde tamamen demokratik kültür ve olgunluk içinde gitmesini arzu ediyoruz. Onun için de samimiyet içinde mücadele vereceğiz.

'BALKON KONUŞMASI BEKLİYORUZ'
Muhalefetten balkon konuşması bekliyoruz, biz artık muhalefetin Türkiye'yi kucaklamasını istiyoruz.
AK Parti nasıl 81 ilde varsa muhalefetin de böyle bir hedefi olmasını diliyoruz. Bizim 1 il hariç, yüzde 20'nin altında oy aldığımız il yok. Diğer siyasi paretiler de yüzde 5'in altında gezinip duruyorlar. Biz milletimizi Allah için sevdik, bağrımıza baatık. 12 yıl önce hayali dahi kurulamayacak hedefleri gerçekleştirdik.