Adana'daki operasyonlara bakan savcıların tayini çıktı

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu, Adana'da başta MİT TIR'larına operasyon yapan savcı olmak üzere üç savcının görev yerini değiştirdi.

Adana'daki operasyonlara bakan savcıların tayini çıktı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, haklarında çıkan haberler nedeniyle Adana'daki 3 savcının görev yerini değiştirdi.

Savcılar hakkında dün basına yansıyan haberler üzerine bu sabah saatlerinde toplantı yapan HSYK 1. Dairesi, Adana Savcısı Mustafa Sırlı'yı Sivas, Adana Savcısı Aziz Takçı'yı Trabzon, Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca'yı da Kayseri'de geçici yetkilendirdi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli savcılar Takçı ve Sırlı ile Başavcı VekiliKaraca'nın daha önce de özel yetkileri kaldırılmıştı.

BAŞBAKAN GRUP TOPLANTISINDA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Başbakan Erdoğan bugün yaptığı grup toplantısı konuşmasında MİT TIR'larının durdurulmasını ihanet olarak tanımlamış 'Paralel yapının yargı mensupları tutuklu zanlıları serbest bırakıyor. Haklarında güçlü deliller bulunan zanlıları serbest bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Aynı şey böcek soruşturmasında, sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı.' demişti.

Adana'daki operasyonlara bakan savcıların tayini çıktı