Suşehri’nde Chp’nin Oylarının Saadet Partisi’ne Yazıldığı İddiası

Suşehri ilçesinde 30 Mart mahalli yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İl Genel Meclisi seçimlerinde Akçaağıl köyü 1039 nolu sandıktan aldığı 27 oyun Saadet Partisi’ne (SP) yazıldığı iddia edildi.

Suşehri’nde Chp’nin Oylarının Saadet Partisi’ne Yazıldığı İddiası

Konu hakkında açıklama yapan CHP Suşehri İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, Suşehri ilçesine bağlı Akçaağıl köyünde CHP’nin Suşehri İl Genel Meclis adayı Yusuf Kıy’ın aldığı 27 oyun Saadet Partisi’ne yazıldığını iddia etti.

Çorlu, “30 Mart mahalli yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak İl Genel Meclisine Yusuf Kıy isimli arkadaşımızı aday gösterdik. Seçim sonuçlarını aldıktan sonra bizim de inanamadığımız bir durumla karışlaştık. Buna göre Suşehri’ne bağlı Akçaağıl köyünde 1039 nolu sandıkta partilere göre alınan oy dağılımında sandık başkanı ve üyelerin imzalarının olduğu tutanakta Cumhuriyet Halk Partisi Suşehri İl Genel Meclis adayına 27 oy çıktığı tespit edilmiş. Ancak Suşehri İlçe Seçim Müdürlüğünden almış olduğumuz genel partilere göre oy dağılımında ise Cumhuriyet Halk Partisinin aldığı 27 oyun, Saadet Partisine yazıldığını gördük. Bu hatayı geç fark ettik. Maalesef itiraz süremiz geçtiği için bir şey yapamadık. Şimdi bizim 27 oyumuzun hesabını kim verecek” dedi.

Kaynak: İHA