Şırnak'ta Kutlu Doğum Etkinliği

Şırnak Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen programa, Şırnak Vali Yardımcıları Deniz Zeyrek, Mustafa Akgül, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmam Habip Kalaç tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetin ardından "din ve samimiyet" adlı kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra ise ilahi korosunun bir birinden güzel ilahilerin seslendirmesiyle program devam etti.
İl Müftüsü Abdullah Kaplan, yaptığı konuşmada, insanın yer yüzünün en değerli varlığı olduğunu belirterek "Bizim karşılıklı hakka, hukuka riayet ederek, bir birimizin onurunu kırmadan barış içerisinde huzur içerisinde kardeşçe bir hayat yaşamamız için her türlü şartı yüce rabbimiz yaratmıştır" dedi.

Kaplan, şunları kaydetti:
"İnsanları tanımanın, kucaklamanın yolu silah değildir, dövüş değildir. İmandır, samimiyettir, ihlastır, merhamet ve şefkattir. Bu gün en çok insanların özelikle Müslümanların bu çağrıya kulak vermesi gerekiyor. Peygamber efendimizin o mesajını alıp, haytalarında uygulamaları gerekiyor. İnsanlara kanat germeleri ve şefkat göstermeleri gerekiyor. Kaba güç kullanmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Kendi iktidarları kendi çıkarları için milyonlarca insanın kanını akıtıyorlar. Yaşanan iki dünya savaşın temelinde de bu vardı. Şimdi de Suriye, Irak ve Mısır'da akan insanın kanıda hiçbir zaman din için değildir. Siz bakmayın "Allah Allah" "Allahuekber" diyen kardeşini katledenin hiç Müslümanlıkla ilgisi yoktur. Tamamen gözleri kararmış, hakikati görmeyen hırsa bürünmüş insanlardır."
Daha sonra Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. İbrahim Baz, Hz. Peygamber Din ve Samimiyet konulu bir konferans verdi. Hz. Peygamber Din ve Samimiyet temasının ele alındığı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe katılanlara İl Müftülüğü tarafından karanfil, şeker dağıtıldı.

Kaynak: AA