Makü Eğitim Fakültesi Binasının Temeli Atıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından İstiklal Yerleşkesi’nde Eğitim Fakültesi binası temel atma töreni düzenlendi.

Makü Eğitim Fakültesi Binasının Temeli Atıldı
Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, daire müdürleri, akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.


MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı törende yaptığı konuşmada, temeli atılan Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’na ait binaların 76 bin metrekare alanda yapıldığını belirterek, "Dekanlık Bloğu bin 210 metrekare olup, A blokta Yabancı Diller Yüksekokulu ile Eğitim Bilimleri, Türkçe Öğretmenliği 9 bin metrekare olacak, B Blok Okul Öncesi Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümlerinden oluşacak ve 8 bin metrekare olacak. C Blok, Sınıf Öğretmenliği ile Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümlerini bulunduracak 4 bin 800 metrekare olacak. 4 bloktan oluşacak Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu toplamda 23 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olacak, 4 bloktan iki Dekanlık ve A Blok 2015 Haziran ayında tamamlanacak. 2016 yılı Temmuz ayında ise diğer iki bloğun tamamlanacağını öngörüyoruz fakat müteahhidimizde burada kendisine daha önce toplantıdan önce söz almıştık. O tarihten önce bitireceğine de eminiz” diye konuştu.

Burdur Belediyesi’nin MAKÜ’ye her zaman destek vereceğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise,“Üniversitemiz her geçen gün kendini geliştiriyor. Açılan yeni bölümlerle kendisiyle birlikte açılan üniversitelerin en önünde yer alıyor. Çiçeği burnunda bir belediye başkanı olarak, seçim çalışmalarında gördüğüm en büyük eksikliğin üniversiteyle kent entegrasyonunun maalesef henüz gerçekleştirilememiş oluşuydu.
Bu konuyla ilgili yerel yönetim adına üzerinize düşen vazifeleri elbette yerine getirmek zorundayız. Buradaki akademik kadro ve öğrenci kapasitesiyle şehre küsmüş, adeta şehrin olanaklarından yararlanamayan bir üniversitemiz var. Bunu en kısa zamanda gerek organik bağlarının sağlanması, gerekse şehre katkı koyması amacıyla birlikte ortak çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum” diye konuştu.

AK Parti hükümeti tarafından MAKÜ'nün kurulduğu günden bu yana 151 milyon TL yatırım parası gönderildiğini ifade eden AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise şunları söyledi:
“MAKÜ 2006 yılından bu yana Burdur’da gerçekten hizmet kalitesi, akademik ve yapılaşma yönünden büyük bir adım atıyor. Bu kendiliğinden olmuyor. Şu anda kadar üniversitemize yatırım parası olarak aktarılan miktar 151 milyon TL’dir. Bu yılın bütçesi de cari 88 milyon TL, yatırım 20 milyon 500 bin TL ama her zaman için, MAKÜ kurulduktan sonraki her yılda Kalkınma Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla işbirliği ile ek ödenekler aldık. İnşallah bu yıl da aynı hedefi tutturacağız.”
Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından okunan duanın ardından Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, operatör butonuna basarak, temel atılmasına başlandı.
Kaynak: İHA