Makü'de Temel Atma Töreni

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun temeli atıldı.

MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde temeli atılan binalar 76 bin 330 metrekarelik alan üzerine kurulacak ve 4 bloktan oluşacak. 23 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olacak binalardan 2 bloğun 15 Haziran 2015, diğer blokların 14 Temmuz 2016 tarihine kadar bitirilmesi öngörülüyor.
Törende konuşan Vali Nurettin Yılmaz, eğitim fakültelerinden yetişen değerli öğretmenlerin hem Burdur'a hem de Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını söyledi.

MAKÜ'nün çevresinde oluşturulacak yapılaşmayla üniversite ile şehir arasında bağlantı sağlamayı istediklerini anlatan Yılmaz, öğrencilerin şehirle bütünleşmesi gerektiğini dile getirdi.
AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ise eğitim kenti Burdur'da MAKÜ'nün 2006 yılından bu yana hizmet ve akademik anlamda güzel adımlar attığını anlattı.
Üniversiteye 2006 yılından bu yana yatırım anlamında 151 milyon lira aktarıldığını bildiren Özçelik, şöyle konuştu:
"Üniversitenin yeri yanlış seçildi' diye çok eleştiriliyoruz. Üniversite kurulurken 3 seçenek vardı. Birincisi göl kenarında fay hattı üzerinde 2 bin 500 dönümlük bir yer. Diğeri traktör fabrikasının olduğu yer, 734 dönüm, sonra 333 dönüm kaldı. Şu anda üniversitenin bulunduğu alan 15 bin dönümü geçtik. Niye bu kadar acımasızca eleştiriliyoruz, anlamış değilim. 'Üniversite şehre uzak" diye de eleştiriliyoruz. Türkiye'de şehre 40 kilometre mesafede üniversiteler var. Bizim üniversite şehre 7 kilometre uzaklıkta."
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de üniversite ile şehir arasındaki entegrasyonu sağlamak için yerel yönetim olarak ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını belirtti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun temelinin atılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Dua edilmesinin ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: AA