Karatay'da 800 Fidan Toprakla Buluştu

Karatay Belediyesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ağaç dikim etkinliğinde 800 fidan toprakla buluştu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Fetih Mahallesi Karşehir Caddesi'nde düzenlenen törende, Karatay'ın 26 bin metrekarelik alanının KTO Karatay Üniversitesi ile yeşillendirildiğini söyledi.

İlçede, 2004'te 470 bin metrekare olan ağaçlandırma alanının bu yıl 3 milyon metrekareye çıktığını ifade eden Hançerli, belediye olarak ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Hançerli, İsmil mahallesinde 76 bin, Ovakavağı mahallesi ve yeni katılan mahallelerde asgari 10 bin metrekarelik alanların ağaçlandırılacağını aktardı.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise son yıllarda kamu kurumları ve belediyelerin çabaları sonucunda yeşil alan miktarında artış yaşandığına işaret ederek, "Ülkemizin yeşil alan ve orman kazanımı konusunda gelmiş olduğu nokta bizleri sevindiriyor" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da ağacın önemine değinerek, yaşanabilir bir dünya için ağaç ve suyun çok önemli olduğunu aktardı.
Türkiye'de en fazla ağacın AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'ye kazandırıldığını vurgulayan Yerlikaya, emeği geçenlere teşekkür etti.
Programa Konya Valisi Muammer Erol, Orman Bölge Müdürü Necati Alıç ve öğrenciler katıldı.

Konuşmaların ardından ilk fidan, Vali Erol tarafından toprakla buluşturuldu.
Kaynak: AA