Dörtyol'da 'Sırtımdaki Tiyatro' Projesi

Dörtyol İlim Kültür Edebiyat Derneği, tiyatroyu sevdirmek ve bu alanda işsiz gençlere istihdam yaratmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına "Sırtımdaki Tiyatro" adlı proje sundu.

Dernek Başkanı Mehmet Işıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dörtyol'un günden güne gelişen sanayisiyle beraber, nüfusunun da arttığını ve buna bağlı olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlere talebin de yoğunlaştığını söyledi.

Dörtyol'da bir tiyatro grubunun bulunmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Işıkoğlu, bu kapsamda "Sırtımdaki Tiyatro" adlı bir proje hazırladıklarını belirtti.

Projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduklarını vurgulayan Işıkoğlu, "86 bin lira hibeli proje kapsamında 20 gencimize tiyatro konusunda eğitim vermek istiyoruz. Ayrıca bunlardan oluşturacağımız tiyatro grubuyla da hem sanatsal etkinlikler yapılacak, hem de bu gençlerimize istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca gençlerimize tiyatroyu da sevdireceğiz" diye konuştu.

Işıkoğlu, bir yıl sürecek proje kapsamında eğitim alacak gençlerle, okullarda çeşitli oyunlar sahnelemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA