Çocuklarınızı Çay ve Dere Kenarlarından Uzak Tutun

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, çay ve dere kenarındaki bahçelerine çalışmaya giden vatandaşları, çocuklarını beraberlerinde getirmemeleri konusunda uyardı.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbaharın gelmesiyle vatandaşların meyve ve sebze bahçelerinin bakımını ve dikim yaptıklarını belirterek, "Bu yıl kar yağışının beklenenin çok altında kalması nedeniyle kurak bir kış mevsimi geçirdik. Bu nedenle çay ve derelerde beklenilen su artışı olmadı ancak çay ve derelerde bulunan su, küçük çocuklar için her zaman tehlike oluşturmaktadır" dedi.

Coğrafi yapısı itibarıyla sebze ve meyve bahçelerinin çoğunlukla Harşit Çayı ile bu çaya bağlı yan dere kenarlarında bulunduğunu ifade eden Bayrak, "Vatandaşlarımız, meyve ve sebze bahçelerine giderken çoğunlukla küçük çocuklarını yanlarında götürüyor. Kendilerini bahçe işlerine veren vatandaşlarımız çocuklarını kontrol edemiyor. Çay ve dere kenarlarında oynamaya çalışan çocuklar suya düşerek hayatını kaybedebiliyor. Bu tür acıları yaşamamak için çocuklar dere yatağına yakın arazilerden uzak tutulmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA