Batı Şeria'da Gösteri

Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih beldesinde bir grup Filistinli aktivist, belde girişinin üç gündür İsrail askerleri tarafından kapalı tutulmasını protesto etti.

Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'na karşı Filistin Halk Direniş Komitesi üyesi bir grup gösterici, "İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktığı" gerekçesiyle üç gündür kapalı tutulan Nebi Salih beldesinin girişinin açılması için gösteri düzenledi.

İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı, arbedenin yaşandığı ve bir göstericinin gözaltına alındığı eylemin sonunda, Filistinli aktivistlerin Yahudi yerleşimcilerin araçlarının geçtiği ana caddeyi boşaltmaları şartıyla beldenin girişi açıldı.
Beni Salih beldesi Halk Direniş Komitesi Koordinatörü Basim et-Temimi, olayın ardından yaptığı açıklamada, "halkın direniş gücünün gözler önüne serildiğini" belirtti.

Temimi ayrıca "İsrail ordusu beldenin ana girişini kapatarak, trafiğin aksamasına dolayısıyla da burada yaşayan Filistinlilerin topluca cezalandırılmasına neden oluyordu" dedi.

Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih beldesi girişinde her cuma, Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için eylem düzenleniyor.

Kaynak: AA