Balıklıgöl'de Yem Sorunu

Şanlıurfa'da, kentin simgesi olarak kabul edilen Balıklıgöl'de yasaklanmasına rağmen ucuz yeme gösterilen ilgi, gölün üstünde yem birikintilerine sebep oldu.

Balıklıgöl'de Yem Sorunu

Balıklıgöl’de vatandaşlar tarafından bilinçsizce yapılan yemleme, Balıklıgöl Yerleşkesi’nde bulunan Halil-ür Rahman Gölü’nde kirlilik, balıklarda anormalliklerin oluşmasına neden olmuş ve balık ölümlerini arttırmıştı. Yaşanan sıkıntılar üzerine Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) görevlileri tarafından, balıklara dışarıdan getirilen ucuz yemlerin atılmasını yasaklamış, bununla ilgili uyarı levhaları asılırken, hoparlör sistemi ile de ziyaretçiler sık sık uyarılmaya başlanmıştı. Uyarılara ve sürekli gezen özel güvenlik görevlilerine rağmen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri simit, ekmek parçaları ya da yerleşke dışından alınan ucuz yemleri kutsal olduğuna inanılan balıklara atıyor. Balıkların da yemediği görülen ucuz yemler ise gölün üzerinde kötü görüntü oluşturuyor. Yerleşke içerisinde yem satanlar ile yerleşke yetkilileri, vatandaşların ucuz yemleri balıkların da tercih etmediğini belirterek, yem konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Balıkların dışarıdan getirilen yemleri de yediğini savunan turistler ise yemlerin pahalı satılmasından yakındı.

Su yüzeyindeki kalan yemler ise sık sık yerleşkedeki temizlik ekipleri tarafından temizlenerek, görüntü kirliliği ve balık ölümlerinin önüne geçilmeye çalışılıyor.
Kaynak: İHA