Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi İle İlgili Açıklama

Trabzon Valiliği, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde çökme tehlikesi olduğu yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi inşaatının Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yüklenici firma tarafından yapıldığı belirtildi.
Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin geçici kabulünün 17 Eylül 2010'da tamamlandığı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:
"Gazete haberinde 'hastanenin beton direklerinde meydana gelen çatlakların sıvalarla kapatıldığı belirlendi' şeklinde iddialar doğru olmayıp hastane binasının taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir çatlak olmamıştır. Hastane binası dilatasyonlarla ayrılmış olup tüm bloklar betonarme yapısal sisteme sahiptir ve radye temele oturtulmuştur."
Açıklamada, Ortadoğu Teknik Üniversitesinin konuyla ilgili Haziran 2012'de bir değerlendirme raporu hazırladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Değerlendirme raporunda 'binada genel olarak zemin oturması ile ilişkilendirilebilecek çatlak ve sehimlere rastlanmamıştır' denilmiştir. Yine aynı raporda, 'G blokta yapının döşemelerinde belirgin sehimler tespit edilmiştir. Sehimlerin oluşturduğu döşeme altlarında ve kenar kirişlerinde çatlaklar gözlemlenmiştir' denilmektedir. Bu rapora istinaden TOKİ tarafından hazırlanan proje kapsamında yüklenici firmaya güçlendirme işlemleri yaptırılmıştır. Güçlendirme işlemleri kolon ve kiriş gibi taşıyıcı sistemlerde değil sadece G Blok polikliniklerin bulunduğu 3 katlı binada sehimin oluştuğu döşemelerde çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılmaktadır."
Kaynak: AA