Trabzon Büyükşehir Belediyesinin İlk Meclis Toplantısında İki Kınama Kararı

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası "büyükşehir" statüsü kazanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilk belediye meclis toplantısında, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıyı kınadı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilk belediye meclis toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, 18 ilçe belediye başkanı ve 50 ilçe meclis üyesi olmak üzere 68 büyükşehir meclis üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yasa gereği en genç üye sıfatı ile Ortahisar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu ve Akçaabat Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Nuri Ekim katip üyeliğine getirildi.

Gümrükçüoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, geleceğe, gençlere ve çocuklara daha iyi bir şehir ve hayat teslim edebilmek için beş yıl süreyle Trabzon'u tüm il sınırları ile geliştirmek üzere görev yapacaklarını söyledi.

Önceki dönemde Trabzon Belediye Başkanı olduğuna işaret ederek kardeşlik, barış ve demokrasi içerisinde beş yıl geçirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu, insan sevgisinin ve uygarlığının kenti olduğunu bu yerel meclis en güzel şekilde yaşadı ve tüm Trabzon'a yaşattı. Demokrasinin en güzel tezahürü icra edildi. Tam bir demokrasi içinde şehrin sahibi ve sakini olarak hizmetler gerçekleştirildi" dedi.

Gümrükçüoğlu'nun konuşması sonrası, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin grup toplantısı öncesi TBMM'de yapılan saldırının kınanması için oylama yapıldı. Oylama sonucu Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kınandı.
Oylamanın ardından konuşan Gümrükçüoğlu, Kılıçdaroğlu'na yönelik yumruklu saldırıya ilişkin, "İnsan sevgisi ve uygarlığın kenti Trabzon olarak bu tarz saldırıları telin ediyor ve lanetliyoruz" ifadesini kullandı.
- İdam kararları da kınandı
Daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali tarafından verilen önerge ile Mısır'da yerel mahkemece verilen 528 Mısırlı vatandaşın idam kararının kınanması ve Büyükşehir Belediye Başkanınca Kahire Belediye Başkanı'na Trabzon halkının hissiyatını anlatan bir mektup yazılması talebi gündem dışı oylandı ve kabul edildi.
Toplantı, gündem maddesi ile meclis başkanvekili, katip üyelikleri, büyükşehir belediye encümen üyeleri, ihtisas komisyonları ve üyelerinin yapılan seçimle belirlenmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA