Suşehri’nde İlçe Protokolü Yemekte Buluştu

Suşehri ilçesinde, Geminderesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçe protokolüne yemek verdi.

Suşehri’nde İlçe Protokolü Yemekte Buluştu

1998 yılında 4 mezra ve 8 köyün katılımıyla İstanbul’da kurulan Geminderesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ünsal Altan ve yönetimi, Suşehri ilçesinde bulunan İlçe protokolüne bir otelin yemek salonunda tanışma ve kaynaşma yemeğinde buluşturdu.

Tanışmak ve kaynaşma amaçlı tertip edilen yemekte konuşan İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, İçme sularının dikkatli kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanların geçmiş yıllarda içme sularında çok sıkıntılar çektiğini anımsatan Perçi, “ Dünyamız bir kıtlığa doğru gidiyor. İçme suları içmek için kullanılmalıdır. Tarımsal alanda içme sularını boşa harcamayalım. Dünya küresel ısınmayla negatif bir noktaya gidiyor. Şuanda ilçemize bağlı 5 yada 6 köyümüzün içme suyu sıkıntısı olduğunu biliyoruz ve içme suyu nasıl getirebiliriz onun araştırmasını yapıyoruz. Mihenk bir sıkıntı çekeceğiz.” dedi.

Tanışma ve kaynaşma yemeğini tertip eden Geminderesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ünsal Altan ise yaptığı konuşmada, “Yeni seçilen Belediye Başkanımız Fazlı Yüksel ve il genel ve belediye meclis üyelerini tanımak amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Gönül soframıza iştirak eden ilçe protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yemeğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Dr. Yusuf Küçükbaşol, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, daire amirleri, köy muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA