Kızı yağmur duasındayken çıkan yangında van verdi

Konya’da birlikte kaldığı kızının mahalle sakinleriyle birlikte yağmur duasına gitmesi üzerine evde yalnız kalan 83 yaşındaki alzheimer hastası kadın, evde çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Kızı yağmur duasındayken çıkan yangında van verdi
Yangın, merkez Selçuklu ilçesi Başarakavak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 çocuk annesi Hasibe Bozkurt, birlikte kaldığı kızı Emine Özgen’in (50) mahalle sakinleriyle birlikte yağmur duasına gitmesi üzerine evde yalnız kaldı. Mahalle sakinlerinin yağmur duasında olduğu sırada yaşlı kadının kaldığı odada bilinmeyin bir nedenle yangın çıktı. Mahalleden geçen bir vatandaşın evden yükselen dumanları fark etmesi üzerine itfaiyeye haber verildi.

Bu sırada yangından haberdar olan diğer mahalle sakinleri eve girerek yaşlı kadını dışarıya çıkardı. Yaşlı kadının hareketsiz bir şekilde olduğunu fark eden vatandaşlar ambulansa haber verdi. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Hasibe Bozkurt’un dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi. Yağmur duasındayken yangın haberini alarak eve gelen Hasibe Bozkurt’un kızı Emine Özcan ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Emine Özcan'ı komşuları sakinleştirmek için uzun süre uğraş verdi.

Hasibe Bozkurt’un torunu Ali Keşgil, mahalle sakinlerinin yağmur duasına gittiği sırada yangının çıktığını ifade ederek, ninesinin zaman zaman kibritle oynadığını ve daha öncede küçük çapta yangınlar çıkardığını iddia etti.

Yaşlı kadının yeğeni Mehmet Koç ise Hasibe Bozkurt’un yatalak bir hasta olduğunu belirterek, “Ne yaptığını bilmiyordu. Çok takip ediliyordu. Sobayı açıp da içinden bir şey mi tutuşturdu bilen yok? Komşular yangını görüp haber verdiler. Yangın söndürüldü ama geldiğimizde dumandan zehirlenerek ölmüş” diye konuştu.

Olayı haber alan mahalle sakinleri evin önünde toplanırken, jandarma ekipleri de evde inceleme yaptı. Yaşlı kadının cesedi, savcının yaptığı incelemelerinin ardından otopsi için hastaneye kaldırıldı.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.
Kaynak: İHA