Eyüplü Gençler, Çanakkale Destanını Canlandırdı

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi, her haftasonu birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklere sahne oluyor.

Kültür Merkezi’nde bu Pazar Eyüp Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerine devam gençler çok özel bir organizasyona imza attılar. Çanakkale destanını, “Son Kale Çanakkale 1915” adlı tiyatro oyunuyla canlandıran gençler, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın çocuklarıyla birlikte katıldığı etkinliğe, Eyüplüler de büyük ilgi gösterdi. Bilgievlerine devam eden gençlerin koro eşliğinde seslendirdiği mini konserin ardından tiyatro gösterisi sahnelendi. Gençler, Çanakkale’de yıllar önce Mehmetçiklerimizin büyük kahramanlık destanı yazdığı savaşı büyük bir başarıyla canlandırdı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Belediye Kültür Merkezi’nde hem gençlere, hem anne, babalara hem de çocuklara yönelik etkinlikler düzenleneceğini” belirterek, “Tüm Eyüplüleri her haftasonu Kültür Merkezimize davet ediyorum. Hem burada hem de Göktürk Kültür Merkezi’mizde ücretsiz kültürel etkinliklerimiz büyük ilgi görüyor. Her haftasonu yetişkinlere ve çocuklara yönelik tiyatro gösterileri, sinema şöleni, konserler Eyüplülerle bu merkezlerimizde buluşuyor. Kültür ve sanat aktivitelerimizi ilçemizde çok daha fazla artıracağız” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, program sonunda şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Kaynak: İHA