Yabani Bin 643 Hayvan Tedavi Edildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçen yıl ülke genelinde çeşitli sebeplerle yaralanmış bin 643 yaban hayvanını tedavi ettirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, tedavi edilerek tabiata salınan hayvanlarla ilgili 2012 yılında başlattığı istatistik çalışmasının ilk sonuçları alındı.
2012 yılında bin 92 yaban hayvanı zarar görmüş ve bunlardan 921'i tedavi sonrası tekrar doğaya salıverilmişti.
Geçen yıl ise ülke genelinde 2 bin 134 yaban hayvanının zarar gördüğü tespit edildi. Bölge müdürlüklerine bağlı merkezler ve üniversitelerin ilgili birimlerinde bakıma alınan hayvanlara gerekli tedavi uygulandı. Tedavi sonrası iyileşen bin 643 yaban hayvanı tekrar tabiata salındı.
Tedavi edilen yaban hayvanları arasında şahin, leylek, karabatak, kaya kartalı, pelikan, puhu kuşu gibi kuş türleri başı çekti. Ayrıca ayı, yılan, kertenkele, deniz kaplumbağası, sincap, yaban keçisi, karaca, tilki gibi yaban hayvanları da tedavi edilen türler arasında yer aldı.
-"Tedavi edilen yaban hayvanı sayısında artış oldu"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tedavi edilen yaban hayvanı sayısında artış olduğuna dikkati çekerek, tabiata uyum sağlayamayacak durumda olan yaralı ya da tedavi edilmiş yaban hayvanlarının ise uygun hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parklarına yerleştirildiğini kaydetti.

Yaban hayvanlarının korunmasının ve yaşamlarının sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Vatandaşlarımız da yaralı halde buldukları hayvanları Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı merkezlere getirerek ya da yetkililere haber vererek yaban hayatını korumak için yaptığımız çalışmalara katkıda bulunabilirler. Bakanlık ve vatandaş işbirliği içinde göstereceğimiz küçük bir gayretle birçok hayat kurtarabilir" çağrısında bulundu.
Kaynak: AA