'müzebüs'Afyonkarahisarlı Öğrencilerle Buluşacak

Rahmi M.

'müzebüs'Afyonkarahisarlı Öğrencilerle Buluşacak
Koç Müzesi tarafından 70 obje ile oluşturulan ve Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere ulaşmayı hedeflediği gezici ‘Müzebüs’ün 14-18 Nisan tarihleri arasında yeni durağının Afyonkarahisar olacağı belirtildi.
Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneğine bu yıl da devam edeceğini kaydetti.

Bu seneki yolculuğuna Artvin’den başlayan Müzebüs’ün, 14 Nisan’dan itibaren Afyonlu öğrencilerle buluşacağını söyleyen Bayam, 14 Nisan’da Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu ile başlayacak Müzebüs’ün ziyaretlerinin, Afyon merkezdeki Kışlacık Ortaokulu ve TEGV Afyonkarahisar Öğrenim Birim’i ile devam edeceği, buradan da Çay ilçesine geçecek olan Müzebüs’ün, Atatürk Ortaokulu ve Koçbeyli İlkokulu’nu ziyaret edeceği aktardı. Bayam, konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Yola çıktığı günden bu yana bin 561 okulda ve 305 bin 494 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 kentte 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden tüm Türkiye’yi gezen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar.”
Kaynak: İHA