Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Bilecik'te Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ertuğrulgazi ve Söğüt, Türk milletinin uzunca bir durgunluk döneminden sonra yeniden yükselişe geçtiği, muazzam kaynağın adı ve asırlarca sığmayan iftiharıdır. Ertuğrulgazi, vatandır, bayraktır ve devlettir" dedi.

Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti.
Türbedeki ziyaretçi defterine yazdığı metni okuyan Bahçeli, şunları kaydetti:
"Büyük ceddimiz Ertuğrulgazi'nin kabri başında miras bıraktığı mübarek hatıralarından dolayı minnet ve şükranlık duyuyor, özlemle anıyoruz. Ertuğrulgazi ve Söğüt, Türk milletinin uzunca bir durgunluk döneminden sonra yeniden yükselişe geçtiği, muazzam kaynağın adı ve asırlarca sığmayan iftiharıdır. Ertuğrulgazi, vatandır, bayraktır ve devlettir ve Türk milletinin çağlara meydan okuyan değeri, sembolü ve yüz akıdır. Bu düşüncelerle, elleri öpülesi ecdadımızın Ertuğrulgazi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Manevi varlığı önünde saygıyla eğiliyorum."
Ertuğrulgazi'nin silah arkadaşlarının mezarlarını da ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Çelebi Sultan Mehmet Camisi çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.
Bahçeli, burada mahalli sanatçı Bahattin Atak'ın seslendirdiği, "Söğüt'ün erenleri" türküsü ile Ferdi Tayfur'a ait "Merak etme sen" adlı şarkısını dinledi.
Kaynak: AA