Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Bilecik'te

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz, Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır" dedi.

Yerel seçimlerde belediye başkanlığını partisinin adayı Halil Aydoğdu'nun kazanmasından dolayı Söğüt ilçesine gelen Bahçeli, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, MHP İl Başkanı Sabri Erarslan ve Aydoğdu ile çok sayıda vatandaş tarafından kent girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Daha sonra belediyeye geçen Bahçeli, bina girişinde çocuklarla ilgilendi.
Başkanlık makamında Aydoğdu tarafından Osmanlı arması bulunan çini tabak hediye edilmesinin ardından belediye önünde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, seçimlerden sonraki ilk ziyaretini Söğüt'e yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Bahçeli, yerel seçim çalışmalarını, sandığa gidilmesine 431 gün kala 24 Ocak 2013'te Söğüt'te başlattıklarını hatırlatarak, "Ecdadımızın aziz hatıralarından güç alarak başarıya odaklanmıştık ve sizlere değerli dava arkadaşım Halil Aydoğdu'yu emanet etmiş, desteğinizi beklemiştim. Allah hepinizden razı olsun ki bizleri kırmadınız ve belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisine teslim ettiniz" ifadesini kullandı.
Söğütlülerin, seslerini duyması ve yanlarında olmasının kendileri için tarihi önemi bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, bu ilçenin, dünya tarihini değiştirecek çok önemli bir destanın mayalandığı mübarek bir yurt köşesi olduğunu anlattı.
Bu topraklarda fetih düşleri kurulduğunu, zafer haritaları çizildiğini ve kardeşliğin önsözünün yazıldığını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:
"Söğüt'ün her karışında Hayme Ana'nın duası, Şeyh Edebali'nin irfanı, Dursun Fakıh'ın ahlakı, Ertuğrul Gazi'nin öğütleri, Alplerin, gazilerin cesaretleri vardır. Söğüt, Türk tarihinin aydınlık yüzüdür. Bir Türkmen boyundan cihana hakimiyet kurmuş bir imparatorluğun doğuşundaki sır, Söğüt ruhu, Söğüt vicdanı ve Söğüt kararlılığında gizlidir. Ertuğrul Gazi, Orta Asya'dan bu yana süregelen Türkmen boylarına yurt arama sevdasını, bugün sınırlarımızın ötesinde, Caber'de, Fırat'ın koynunda yatan babası Süleyman Şah'tan almıştır. Ertuğrul Gazi'den başlayarak şekillenen tarih içerisinde uğruna verdiğimiz şehitlerimizden, Anadolu toprakları vatanlaşmıştır. Bu, yüzyıllardır Türksüz bir Anadolu arayışındaki sömürgeci zihniyete karşı da en kesin cevap olmuştur. Ertuğrul Gazi ve oğullarının en önemli başarısı, Anadolu Türkmen boylarının ve beylerinin, kavga ve kargaşadan uzak tutup ortak hedeflere yönlendirmiş olmasıdır. Bu yüksek beceri, bu yüksek başarı, bu yüksek irade, Türklerin dünya tarihine yön ve istikamet vermesini sağlayan kudret ateşini körüklemiştir. Bu hakikat, bizim için paha biçilmez bir mirastır. Coşkumuzun kaynağı, mücadelemizin ana fikri, bu derin güvenceye dayalıdır. Bundan dolayı Söğüt, göz nurumuzdur, yürek atışımızdır, gelecek umudumuz, gelecek iddiamızdır. Bizim mücadelemizde Ertuğrul Gazi ocağı, manevi pusuladır. Bizim varlığımızda, ecdadımızın buyrukları ve yaşanmış tüm asırları belirleyicidir. Bu itibarla Söğüt, sırtımızı yasladığımız, hedeflerimizi tayin ettiğimiz, varlığıyla kıvanç duyduğumuz, ecdat yadigarı topraklardır."
- "Büyük Türk milleti müsterih olsun"
Bahçeli, Söğüt'süz vatan olamayacağı gibi Söğüt'ü anlayamayan, emanetlerini benimsemeyen, ülkülerini idrak edemeyen bir hedefi de doğru bulmalarının düşünülemeyeceğini belirtti.


Türk milletini üç kıtaya taşıyan ve muzaffer günlere uçuran Söğüt'te tutunarak, mazideki ihtişamı tekrar diriltmek, yeni bir Türkmen destanıyla Anadolu'yu baştan başa kavramak zorunda ve arzusunda olduklarını kaydeden Bahçeli, "Asırlar evvel 400 çadırdan muhteşem bir itibara ve insanlığın tahtına çıktık. İnanıyorum ki aynısını yine yaparız, aynısını yine başarırız" değerlendirmesinde bulundu.
Söğüt'ün, heves ve hedeflerinin ana karargahı olduğunu anlatan Bahçeli, bunun hep böyle kalacağını aktardı.
Belediye başkanlığının partisine emanet edilmesini karşılıksız bırakmayacaklarına değinen Bahçeli, üzerlerine düşen her sorumluluğu harfiyen yerine getireceklerini ve Söğüt'ü ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.
Bahçeli, Söğüt'ü geçmişle gelecek arasında parlayan bir hilal köşkü haline getireceklerine işaret ederek, "Bu, Milliyetçi Hareketin aziz ecdadımıza bir sözüdür. Bu, Milliyetçi Hareketin Söğüt'e, Söğütlü kardeşlerime bir vefa borcudur" diye konuştu.

Gelecek yıl yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için çalışmalarını yine Söğüt'ten başlatacakları bilgisini veren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Cenab-ı Allah, yar ve yardımcımız olsun. Büyük Türk milleti müsterih olsun. Bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran, sizlerin destek ve duanızla çok yakında son bulacaktır. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkuresi kesintiye uğramış yurdumuz, Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır. Bunu biliyor, sizlere güveniyor ve hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bir önceki belediye başkanlarımızın Söğüt'e sunmuş oldukları hizmetten dolayı da Osman Güneş'e, Milliyetçi Hareket Partisi olarak teşekkürlerimi sunuyorum."
Kaynak: AA