Eskişehir’de Kadın Cinayetleri Protesto Edildi

Eskişehir’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşle kadın cinayetleri protesto edildi.


İsmet İnönü Caddesi’nde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan platform üyesi kadınlar, sloganlar atarak Şair Fuzuli Caddesi üzerinden Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar yürüdü. Burada platform adına basın açıklaması yapan Fatma Kurt, kadınların korunmadığı için öldürüldüğünü ve Koruma Kanunu uygulatmak için mücadele ettiklerini söyledi.

“Geçtiğimiz günlerde kadınların koruması yanında olduğu hale öldürüldüğünü gördük” diyen Kurt, “Koruma talebinde bulunan pek çok kadının Koruma Yasası uygulanmaması sebebiyle sokak ortasında hunharca öldürüldüğüne tanık olduk. Yasalar caydırıcı olmadığı için kadın katilleri adeta devletten, polisten cesaret alıyor. Bu sebeple biz kadınlar, kağıt üzerinde kalan göstermelik değil, devletten etkin koruma istiyoruz. Bizler, kadın cinayetlerini durdurmak için, yaşama hakkımızı almak için bu yolda birlikte yürüyoruz. İnanıyoruz ki, 6284 sayılı Kanun uygulanırsa kadın cinayetlerini durdurabiliriz. Böylece koruma talebimiz reddedilemez, yaşama ve özgürlük haklarımız engellenemez” dedi

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA